Historicko-kultúrne aspekty anglickej a americkej literatúry - Pápaiová, Adriana
Vznik britskej literatúry. Britská literatúra v 17. storočí a jej vplyv na vznik americkej literatúry. Vznik americkej literatúry. Rozdielne vnímanie reality pod vplyvom historických udalostí.