Interkultúrna komunikácia v obchodných vzťahoch - Janíčková, Eva
V súčasnom hospodárstve sa realizujú medzinárodné vzťahy v omnoho väčšej miere ako v minulosti. Veľké množstvo firiem zriaďuje a prevádzkuje v cudzích krajinách pobočky, úrady, dcérske spoločnosti. V dôsledku týchto prepojení dochádza k realizácii zahraničných ciest spojených s rozmanitosťou interkultúrnych kontaktov a stretnutí. Ich kvantitatívne rozšírenie ovplyvnilo a zmenilo kvalitu interkultúrnej komunikácie.