Komunikatívny prístup vo výučbe cudzích jazykov stále aktuálny - Rizeková, Iveta, 1961-
K dôležitým činiteľom vplývajúcim na úspešnosť osvojenia si cudzieho jazyka patrí motivácia učiaceho sa, motivácia učiteľa a dobrá metóda. Hoci je komunikatívna metóda známa už od 70. rokov 20. storočia, jej využívanie v cudzojazyčnom vyučovaní je stále aktuálne.