Metóda obsahového a jazykového integrovaného vyučovania (CLIL) ako jeden z hlavných trendov vo vyučovaní jazykov - Danišová, Soňa, 1981-
CLIL je skratka, ktorá znamená Obsahové a jazykové integrované vyučovanie. Skratka CLIL je používaná ako generický termín popisujúci všetky typy ustanovení, v ktorom je druhý jazyk (cudzí, regionálny, menšinový jazyk alebo iný úradný jazyk štátu) používaný k výučbe určitých predmetov v inom vzdelávacom programe ako sú vedené samotné jazykové kurzy. Článok ponúka pomerne kritický, ale komplexný prehľad CLIL s argumentmi na špecifiká tohto moderného prístupu k jazyku v oblasti vzdelávania.