Všeobecnovedná lexika v odbornom texte - Peczeová, Eleonóra
Autorka prezentuje a porovnáva výsledky analýzy slovenského a nemeckého odborného ekonomického textu z hľadiska rozvrstvenia slovnej zásoby na lexiku odbornú, všeobecnovednú a hovorovú. Analyzuje substantívum ako signifikantné pojmové slovo odborného jazyka a metódou frekvenčnej štatistiky zisťuje jeho zastúpenie a fungovanie vo všeobecnovednej lexike. Pozornosť pritom venuje nominalizácii, predložkovým výrazom i verbonominálnym konštrukciám, teda javom, ktoré patria k základným prostriedkom odborného vyjadrovania.