Desarrollo de las destrezas lingüísticas y su evaluación - Varela Cano, Diana Patricia, 1964-
Jazykové zručnosti sú základom osvojenia si jazyka; sú získavané prostredníctvom dvoch procesov – porozumenia jazyku a jazykovému prejavu. Vďaka nim sa vyvíjajú komunikatívne znalosti žiaka. Hodnotenie je považované za záverečnú časť vyučovacieho procesu, ale napriek tomu je tiež neoddeliteľnou súčasťou tohto procesu, vďaka čomu môžeme získať konštantné informácie, spätnú väzbu o žiakom dosiahnutých znalostiach, o kvalite vyučovacieho procesu.