Phonetik im Fremdsprachenunterricht. Methodisch-didktische Überlegungen zur Ausspracheschulung - Adamcová, Silvia, 1984-
Vybrané princípy súčasného cudzojazyčného vyučovania so zreteľom na fonetiku a ortoepiu. Prepojenie týchto dvoch jazykových rovín s ortografiou je evidentné a dôležité aj preto, že nemčina má odlišný zvukový a grafický systém a teda obe oblasti tvoria základnú súčasť osvojovania si nemeckého jazyka.