Fachwörter - terminologisierte Wörter der Gemeinsprache - Popelková, Ingrid, 1970-
Vznik nových vedeckých disciplín a ich vplyv na zmeny v slovnej zásobe. Vznik veľkého množstva nových slov a profesionálnych termínov. Špeciálne termíny sa objavujú keď sa slová cudzieho jazyka (najmä anglického) infiltrujú do slovnej zásoby.