Vôňa čínskych peňazí - Pressburg, Adrian Peter
Prvé priame obchodné fórum Číny a 16 krajín SVE v Budapešti. Tohtoročné fórum v Bukurešti. Záujem Číny o rastový potenciál tranzitných ekonomíkm SVE. Investičnú pomoc šestnástke SVE je potrebné vnímať ako pomocnú ruku Číny Európskej únii. Obavy z nového priateľa. Zámer Ríše stredu pripraviť si na východoeurópskych okrajoch euroázijskej pevniny železničné a cestné prepravné trasy. Diktát rastu.