Dynamika změn osobnosti mladistvého delikventa v uplynulých 30 letech a jejich důsledky pro teorii a praxi sekundární prevence kriminality mládeže - Tamchyna, Miroslav
Longitudinálny výskum osobnosti mladistvých delikventov od konca 70. rokov 20. storočia až po prvú dekádu 21. storočia. Podáva ucelený obraz osobnosti mladistvého páchateľa na základe sociodemografických dát a analýz trestnej činnosti mládeže.