Ruský nový rok poznamenal teror - Pressburg, Adrian Peter
Bombové útoky v juhoruskom Volgograde. Kaukazský separatistický banditizmus v Čečensku. Pomoc zo zahraničia. Silnejúci islamský fundamentalizmus. Odmietanie Čečencov zmieriť sa s normalizačným režimom. Šírenie kaukazského islamistického odboja v ruskom vnútrozemí. Aktívna protiofenzíva ruského ministerstva obrany. Zimné olympijské hry v Soči a zvýšené bezpečnostné opatrenia.