Vládne predstavy triafajú mimo - Kováč, Ján
Dva vývojové scenáre britsko-holandského koncernu Shell pre globálnu energetiku aj pre Slovensko. Scenár Hory a scenár Oceány. Energetická politika SR počíta s výstavbou jadrovej a vodnej elektrárne. Slovenské plány sa od globálnych trendov v mnohom líšia.