Prečo sú žiaci čoraz slabší - Sibyla, Pavel
Výsledky medzinárodného výskumu 15-ročných žiakov PISA 2012 v 34 krajinách OECD. Slovensko v matematickej gramotnosti na 26. mieste, v čitateľskej gramotnosti na 32. mieste a v prírodovednej gramotnosti na 29. mieste. Čitateľská gramotnosť v SR podľa typov škôl. Vplyv sociálno-ekonomického prostredia na výkonnosť detí.