Genéza predikcie rizika zlyhania podnikateľských subjektov - Kočišová, Katarína
Metódy, ktoré sú využívné, na to, aby sme v predstihu zistili možné blížiace sa problémy v podniku, sú predikčné modely, tzn. dokážu ohodnotiť finančné zdravie podniku a s predstihom varovať pred hrozbou bankrotu vlastníkov i obchodných partnerov týchto podnikov. Finančná analýza je vnímaná z dvoch uhlov pohľadu, a to ex-post a ex-ante.