Proměny vztahu papežství k evropské integraci: Od Pia XII. k Benediktu XVI. - Žák, Petr
Typológia prístupov politických aktérov k európskej integrácii. Pápež Pius XII. (1939-1958) a európska integrácia. Ján XXIII. (1958-1963) a európska integrácia. Pavol VI. (1963-1978) a európska integrácia. Ján Pavol II. (1978-2005). Benedikt XVI. (2005-2013) a európska integrácia.