Špecifiká územnej samosprávy a ich odraz v účtovníctve a účtovnej závierke - Fabian, Štefan
Verejný sektor je v slovenskom právnom systéme vymedzený v zákone č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. . Podľa tohto právneho vymedzenia verejný sektor tvorí štát so „svojimi“ štátnymi rozpočtovými a príspevkovými organizáciami a ďalšie subjekty zapísané v registri samosprávy so „svojimi“ rozpočtovými a príspevkovými organizáciami a ďalšie subjekty zapísané v registri organizácií verejnej správy podľa zákona č. 69/2012 Z. z. štátne fondy, verejné vysoké školy a sociálne poisťovne.