Čína sa zahryzla do bitcoinu - Hill, Kashmir
Vznik digitálnej kryptomeny bitcoin v roku 2009. O štyri roky neskôr hodnota bitcoinu presiahla 1100 dolárov vďaka nárastu špekulatívnych záujemcov z Číny. Malá šanghajská spoločnosť BTC China sa rýchlo stala najväčšou zmenárňou bitcoinov na svete.