Ekonomický vývoj Čiernej hory v kontexte európskej integrácie - Gabrielová, Petra
Ekonomický vývoj Čiernej Hory v kontexte európskej integrácie. Overenie predpokladu, že existuje vzájomný vzťah medzi ekonomickým vývojom vo vybranej krajine a postupom jej integračného procesu do Európskej únie. Teoretické východiská vplyvu Európskej únie na kandidátske krajiny s implikáciou na rozšírenie o krajiny západného Balkánu, kam zaraďujeme i Čiernu Horu. Vybrané aspekty vzájomných ekonomických vzťahov medzi Čiernou Horou a Európskou úniou a analýza vývoja základných indikátorov ekonomickej situácie v Čiernej Hore.