Redistribučná politika a príjmové nerovnosti v krajinách EÚ z pohľadu sociálnych režimov - Vašková, Miriama
Analýza redistribučnej politiky štátov EÚ z pohľadu jednotlivých sociálnych modelov a následná komparácia príjmových nerovností v týchto krajinách. Stručný náhľad na charakter, cieľ a nástroje redistribučnej politiky štátu. Vymedzenie jednotlivých sociálnych modelov v rámci dostupnej literatúry. Analýza výšky a štruktúry sociálnych výdavkov jednotlivých sociálnych modelov. Skúmanie štruktúry príjmov jednotlivých príjmových skupín. Analýza príjmových nerovností v závislosti od sociálneho modelu a následne porovnanie miery príjmových nerovností pred a po zásahoch štátu do redistribúcie.