[Svet do včerajška. (The World Until Yesterday.)] - Grančay, Martin, 1984-2024
Recenzia na publikáciu, ktorá ponúka pestrý obraz života tradičných spoločností a kladie ho do kontrastu s dnešnou modernou neoliberálnou civilizáciou. Poukazuje na odlišnosti v životnom štýle modernej a tradičnej spoločnosti, ale aj medzi jednotlivými tradičnými kmeňmi navzájom. Jej cieľom je pútavým štýlom a s použitím vedeckých metód upozorniť na tie prvky života tradičných kmeňov, ktoré by od nich moderná spoločnosť mohla pre vlastné blaho prevziať.