<The> Role of innovation and technology in international business environment - Kordoš, Marcel
Inovácie a inovačné politiky a implementačné stratégie sú jedným z najdôležitejších aspektov súčasnej medzinárodnej ekonómie a otázok rozvoja podnikania. Kľúčovým nie je len vytváranie väčšieho počtu pracovných miest, budovanie zelenšia spoločnosti a zlepšenie kvality života, ale aj udržanie konkurencieschopnosť na svetovom trhu a zvyšovaie konkurencieschopnosti štátov a ekonomík v rámci medzinárodného ekonomického systému. Technológie sa stávajú medzinárodnou záležitosťou. Technológia je dvojsečný zbraň - pre podnikanie ponúka veľa príležitostí, ale je aj výzvou. Na jednej strane sa otvára množstvo príležitostí pre podnikanie v oblasti nových produktov, procesov a trhov. Na druhej strane, firmy sú viac ponechané a otvorené voči celej rade konkurenčných hrozieb, ako čeliť zvýšenej konkurencii a dokonca aj krádeži svojich technológií.