Zmeny v zákone o dani z príjmov po prijatí novely účinnej od 1. 1. 2014 - Mezeiová, Viera
Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. bol s účinnosťou od 1. 1. 2014 novelizovaný zákonom č. 463/2013 Z. z., ktorý NR SR schválila dňa 3. 12. 2013. Niektoré ustanovenia prijatej novely ZDP nadobúdajú účinnosť až 1. 3. 2014, 1. 9. 2014 a 1. 1. 2016. Schválená novela prináša viacero zmien, ktoré už pred jej prijatím vzbudili zaslúženú pozornosť odbornej a podnikateľskej verejnosti a ktorých cieľom je nielen odstránenie administratívnej náročnosti pre daňové subjekty, zvýšenie právnej istoty daňovníkov a atraktivity podnikateľského prostredia, ale aj boj proti daňovým únikom. V priebehu legislatívneho procesu bolo k tomuto návrhu zákona predložených niekoľko doplňujúcich a pozmeňujúcich návrhov, ktoré obsahujú zmeny dotýkajúce sa výraznou mierou podnikateľského prostredia. Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. bol s účinnosťou od 1. 1. 2014 novelizovaný zákonom č. 463/2013 Z. z., ktorý NR SR schválila dňa 3. 12. 2013. Niektoré ustanovenia prijatej novely ZDP nadobúdajú účinnosť až 1. 3. 2014, 1. 9. 2014 a 1. 1. 2016. Schválená novela prináša viacero zmien, ktoré už pred jej prijatím vzbudili zaslúženú pozornosť odbornej a podnikateľskej verejnosti a ktorých cieľom je nielen odstránenie administratívnej náročnosti pre daňové subjekty, zvýšenie právnej istoty daňovníkov a atraktivity podnikateľského prostredia, ale aj boj proti daňovým únikom. V priebehu legislatívneho procesu bolo k tomuto návrhu zákona predložených niekoľko doplňujúcich a pozmeňujúcich návrhov, ktoré obsahujú zmeny dotýkajúce sa výraznou mierou podnikateľského prostredia.