Daňové priznanie k dani z príjmov právnickej osoby za rok 2013 - Vanková, Lucia
Podanie daňového priznania k dani z príjmov je zákonnou povinnosťou každého daňovníka, pokiaľ zo zákona nevyplýva niečo iné. Za zdaňovacie obdobie roka 2013 podávajú daňovníci DP do 31. marca 2014 na novom tlačive, ktoré bolo aktualizované v nadväznosti na zmeny v zákone č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. Základný princíp tlačiva zostáva nezmenený. V tlačive daňového priznania bola pridaná nová VII. časť – Podiely na zisku (dividendy), ktoré podliehajú zdaneniu podľa § 51d ZDP, doplnil sa riadok 860, na ktorom sa uvádza daň z dividend uvedená v VII. časti DP a upravila sa tabuľka pre potreby dodatočného DP na riadkoch 920 až 970.