Ekonomika znanij, faktory privlekateľnosti gorodov i migracija naselenija - Gonda, Vladimír
Vpyv ekonomických, sociálnych a ekologických faktorov na migráciu obyvateľstva. Lepšie platové podmienky ako jeden z faktorov pohybu pracovnej sily. Migrácia z vidieka do miest. Mobilita študentov z menej rozvinutých krajín do vyspelých krajín.