Odchýlky od racionality vo finančnom rozhodovaní v rôznych fázach vzniku a existencie cenových bublín - Adamík, Kamil
Odchýlky od racionality podľa fázy životného cyklu cenovej bubliny. Odchýlky od racionality pred vznikom cenovej bubliny. Odchýlky od racionality počas udržiavania cenovej bubliny - potvrdzovanie, optimizmus, odmietanie. Odchýlky od racionality v čase prasknutia bubliny - informačná dostupnosť, pesimizmus, stádovitosť, averzia k strate.