Vývoj hydrologického režimu slovenských riek - Poórová, Jana
Prvky, ktoré vstupujú do komplexného hydrologického hodnotenia extrémnej fázy odtoku z povodia. Zmena vodnosti toku v priebehu roku a identifikované zmeny v hydrologickom režime. Zachovanie kvality vody a globálne problémy ovplyvňujúce svet.