Hrozby a riziká bezpečnosti - Fabrici, Stanislav
Bezpečnostné riziká a ich hrozby je možné vymedziť ako určitý systém, ktorý sa ďalej člení na podsystémy, ktoré tvoria jej obsah. Bezpečnostná situácia predstavuje zložitý, multifaktorový objekt poznania, ktorého skúmanie a analýza vyžaduje systémový prístup.