Systém včasného varovania a možnosti jeho využitia pri prevencii konfliktov v medzinárodných vzťahoch - Kazanský, Rastislav
Politický systém včasného varovania má za cieľ zvyšovanie úrovne schopnosti politických lídrov identifikovať kritický vývoj včas, aby politické stratégie boli formulované tak, aby zabránili alebo obmedzili deštruktívne účinky konfliktov alebo identifikovali príležitosti pre budovanie mieru.