Etická a spoločenská dimenzia niektorých nových sociálnych rizík - Madej, Juraj
Problematika nových sociálnych rizík v sociálnej a etickej reflexii. Nové sociálne riziká majú nadindividuálny a sociálny charakter, ktorý v spojitosti s problémom nezamestnanosti generuje ďalšie spoločensky - patologické javy.