Niekoľko poznámok k problematike vydania veci v trestnom konaní - Mochnáčová, Marianna
Najčastejšie pochybenia v rámci inštitútu vydania veci dôležitej pre trestné konanie vo vzťahu k súdnym exekútorom a notárom. Trestný poriadok č. 301/2005 Z. z. priniesol viacero inovácií v trestnom konaní. Medzi takéto patria aj inštitúty súhrne trestnoprávnou teóriou označované ako zaistenie veci dôležitých pre trestné konanie.