Hraničná kontrola v Schengenskom priestore - Odler, Robert
Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 562/2006, ktorým sa ustanovuje kódex Spoločenstva o pravidlách upravujúcich pohyb osôb cez hranice. Pre zachovanie integrity tohto priestoru je potrebné zaviesť nové nástroje v oblasti riadenia hraníc, ktoré by sa mali týkať štátnych príslušníkov cestujúcich do členského štátu EÚ z tretích krajín.