Ekonómia katastrof ako vedná disciplína - Slepecký, Jaroslav
Ekonómia katastrof je úzko špecializovaná, špecifická ekonomická disciplína, ktorá s využitím teórie katastrof, metód matematického modelovania, štatistických a prognostických metód analyzuje ekonomické dôsledky katastrof a naznačuje ich možný vývoj - v súčasnosti má svoje pevné miesto v ekonomickej teórii.