Podpis asociačnej zmluvy Ukrajiny s Európskou úniou - Zaplatynskyi, Vasyl
Asociačná dohoda medzi Európskou Úniou a Ukrajinou má byť podpísaná 28.11.2013 v litovskej metropole Viľnius. Tento významný krok sa deje v období, keď Európska únia prežíva zložité obdobie hospodárskej krízy, nepokojov, štrajkov, nárastu radikalizmu a vyvoláva vzostup euroskepticizmu. Zo strany Ukrajiny má riešiť dilemu, či dohoda a vstup do colnej únie bude úspešnou perspektívou a prinesie krajine viac pozitív než negatív.