Záverečná správa projektu MŠaV SR VEGA 1/0826/12 - Baláž, Peter
Vývoj európskej ekonomiky z pohľadu jej konkurencieschopnosti a väzby na energetickú politiku EÚ. Vplyv medzinárodných komoditných trhov na ekonomický rast. Závislosť EÚ od dovozu primárnych energetických surovín. Energetická bezpečnosť a jej väzby na konkurencieschopnosť EÚ. Spoločná energetická politika EÚ v kontexte jej rozvojovej stratégie. Energetická stratégia SR - jej najvýznamnejšie determinanty.