Očakávaný makroekonomický vývoj SR
Rast ekonomiky Slovenska bol v 3. štvrťroku 2013 v súlade s očakávaniami, odlišná bola len jeho štruktúra. V horizonte predikcie sa predpokladá postupné zrýchľovanie rastu ekonomiky na 2,3 % v roku 2014 a na 3,3 % v roku 2015. Pozitívny vývoj by mal byť podporený najmä rastom exportnej výkonnosti, ktorá by mala prameniť z výraznejšej obnovy zahraničného dopytu. Ku koncu horizontu predikcie by sa mal zrýchliť domáci dopyt a rast HDP by mal byť vyváženejší. V súlade s rastom ekonomiky sa v roku 2014 začne oživovať trh práce. Postupne by malo dochádzať k tvorbe nových pracovných miest a k poklesu miery nezamestnanosti. Inflácia by sa mala v roku 2014 v prostredí nízkeho spotrebiteľského dopytu a stabilných cien komodít ešte spomaliť v priemere na úroveň blízku 0,6 %, s následným miernym zrýchlením na takmer 2 % v roku 2015.