Hodnoty a cnosti hospodárskej etiky ekonomická a environmentálna kríza ako kríza morálky (zodpovednosti) - Špirko, Dušan
Korene súčasnej ekonomickej krízy spočívajú podľa mnohých teoretikov v morálnom zlyhaní účastníkov globálnej ekonomiky. Riešenie krízy v organizácii globálneho politického systému, ktorý by reguloval globálny trh. Súčasná environmentálna situácia núti presadzovať iné hodnotové priority a hospodárske cnosti šetrnosť, skromnosť i striedmosť sa ocitli v arzenáli environmentálnych cností.