Postavenie ratingových agentúr v EÚ - Alexy, Martin, 1976-
Nadmerný dôraz na hodnotenie ratingových agentúr. Zvýšenie kvality suverénneho ratingu krajín EÚ. Prebratie zodpovednosti ratingových agentúr za svoje aktivity. Zníženie konfliktu záujmov, ktoré sú výsledkom súčasného modelu "emitent platí za rating". Európska ratingová platforma.