Teória finančných bublín a jej predstavitelia - Káčer, Marek, 1976-
Dlhovo deflačná teória veľkých depresií Irvinga Fishera. Minskeho hypotéza finančnej nestability. Kindlebergerov všeobecný ekonomický model finančnej krízy. Mishkin a bubliny na trhoch aktív.