Koncentrece žen ve finanční branži je vysoká, většina z nich ovšem nedosáhne vedoucích pozic - Horák, Vítězslav
Výsledky prieskumu v Českej republike, poukazujúce na rozloženie mužov a žien vo vedúcich pozíciách v účtovníctve, kontrolingu a finančnom riadení.