Index ľudského rozvoja ako možnosť merania kvality ekonomického rozvoja krajiny - Vondrová, Andrea, 1987-
Kľúčové determinanty merania ľudského blahobytu, ukazovatele merania a porovnanie kvalitatívnych a kvantitatívnych stránok ekonomického rastu medzi krajinami. Systém merania a charakteristické zmeny rastu v moderných ekonomikách.