Zhodnotenie cenovej úrovne vo vybraných krajinách EÚ z hľadiska vzniku cenových bublín - Karšay, Alexander, 1983-
Význam cien nehnuteľností v procese tvorby finančných kríz. Prerastanie cenových bublín do finančných turbulencií. Procesy sprevádzajúce prasknutie realitnej bubliny. Vývoj vo vybraných krajinách EÚ: Írsko, Španielsko, ČR, SR a pobaltské krajiny.