Metódy predikcie zlyhania firiem založené na údajoch kapitálového trhu - Faltus, Slavomír
Začiatok skúmania využiteľnosti dát kapitálového trhu pri predikcii zlyhania firiem. Beaverov prístup. Komplexnú analýzu údajov kapitálového trhu možno zaznamenať v štúdii autorov Aharony, Jones a Swary. Najpoužívanejší model predikcie je dodnes Mertonov model pravdepodobnosti zlyhania, z ktorého vychádzajú aj iné. Najnovšiou aktualizáciou využitia trhových ukazovateľov je CHS model vychádzajúci z logistickej regresie.