Anomálie v správaní sa spotrebiteľov v otázkach poistenia - Ondruška, Tomáš, 1988-
Anomálie na strane dopytu po poistení. Základné typy anomálií: neprimeraný dopyt pri primeranom poistnom (nedostatočný dopyt), vysoký dopyt pri neprimeranom poistnom (nadmerný dopyt), uzatvorenie poistenia so zlou poistnom sumou, či zlým poistným krytím. Osem najčastejšie sledovaných anomálií, ktoré vznikajú pri uzatváraní poistenia na strane dopytu.