Zmeny sadzby dane a základných číselných hodnôt v daňovom zákone v roku 2014 - Kušnírová, Jana, 1977-
U právnických osôb dochádza od januára 2014 k poklesu sadzby dane z príjmu na 22 percent (v roku 2013 to bolo 23 percent). Sadzby dane z príjmov fyzickej osoby zostali v porovnaní s predchádzajúcim rokom nezmenené. Uplatňovanie rozdielnych sadzieb dane pri zdaňovaní fyzickej osoby môže byť rozdielne pri mesačnom a ročnom kumulatívnom výpočte daňovej povinnosti. Príklad.