Zníženie podnikateľského rizika prostredníctvom kapitálového trhu - Škriniar, Pavel, 1979-
Kapitálový podiel v iných spoločnostiach je jednou z ciest, ako rozšíriť zdroje budúcich výnosov. Firmy sa rozširujú vo všetkých smeroch – ovládnutím konkurencie, zabezpečením si odbytových ciest či dodávateľských väzieb ale i vstupom do odvetví, ktoré nesúvisia s primárnou podnikateľskou činnosťou.