Zdroje financovania podnikateľských zámerov - Škriniar, Pavel, 1979-
Najznámejším a najvyužívanejším zdrojom financovania podnikateľského zámeru je vklad majiteľa. Iba na neho môžu nadväzovať ďalšie varianty kapitálu. Ich cena, dostupnosť a zotrvanie v podniku závisia od etapy jeho vývoja. Počiatky podnikania bývajú najrizikovejšie a tomu zodpovedá i cena za poskytnutý kapitál.