Návrh zákona o verejných zbierkach nadobudne účinnosť 1.7.2014 - Neupauerová, Zuzana
Zákon č. 63/1973 Zb. o verejných zbierkach a lotériách nezohľadňoval nové ústavné a spoločensko-ekonomické podmienky a nevyhovoval potrebám praxe. Cieľom právnej úpravy je zvýšenie transparentnosti pri vykonávaní verejných zbierok a pri využití čistého výnosu verejnej zbierky na určený všeobecne prospešný účel.