Biele zlato - dnes už prísada skoro všetkých potravín
Cukor je dnes bežné sladidlo, v minulosti však išlo o komoditu porovnateľnú so vzácnym korením. V roku 2014 uplynie 212 rokov, odkedy človek objavil tajomstvo profesionálnej výroby repného cukru a svetlo sveta uzrel prvý repný cukrovar.