Socio-ekonomická kompozícia spoločnosti a jej vplyv na teritoriálne vzorce volebného správania: prípadová štúdia regiónov západného Slovenska - Plešivčák, Martin
Odlišné správanie obyvateľov Slovenska v procese volebného výberu. Príčiny tohto nepriaznivého stavu a odlišný socio-ekonomický, kultúrny či politický názor plynúci z rodielneho historického vývoja.