Účel pravidiel a noriem v podnikoch - Záležáková, Eliška
Pravidlá a normy pôsobia na formovanie konania a správanie sa ich majiteľov, manažérov, zamestnancov ako aj priebeh činností a výkon práce. Dodržiavanie noriem a pravidiel sa podieľa aj na dotváraní imidžu podniku. Ich prvoradou úlohou je regulovať a koordinovať konanie jednotlivcov a skupín a tak zabezpečiť efektívne fungovanie a existenciu subjektu, ktorý si ich sformuloval.